Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mikor kell matracot cserélni?


Mikor kell matracot cserélni?


Azt mondják, hogy a matracokat 7 évente cserélni kell. Tényleg? Melyek a matrac cseréjének okai?

 

A matrac egy helyettesítésének legfőbb oka nem a kényelmetlenség, ahogyan mindannyian gondolnánk. Modern matracokat a minőségi gyártók rendkívüli tartósságra tervezik és ez megfelelő használat, odafigyelés esetén akár 15-20 év is lehet. A matrac minden éjszaka elnyeli izzadságunkat, valamint a bőrünk és a hajunk mikroszkopikus részecskéit.

A meleg, enyhén nedves környezet az emberi hámréteg részecskékkel ideális környezet az atkák, baktériumok és gombák kifejlődéséhez!

 

 

 

A higiéniai matrac és annak élettartama

Ha a matrac minden nap elnyeli a porrészecskéket, és minden este a felhám részecskéket, ezért nem meglepő, hogy néhány év után elveszítik a higiéniai tulajdonságokat még ha rendszeresen tisztítják és porszívózzák is a matracot. Azt is mondani szokták, hogy 10 év alatt a matrac megduplázhatja a súlyát! Ez a kijelentés valóban egy mítosz, de nincs mit tagadni, hogy a matracban felhalmozódnak a por, hámsejtek és az elhalt atkák. A Ohioi kutatók megállapították, hogy két év után a toll párnában (toll ideális környezetet biztosít a poratkák) a halott atkák 10 % tömegnövekedést okoztak. 

higiénia az alapvető oka, hogy új matracot vásároljunk, akkor is, ha a matrac még 7-10 év használat után is kényelmes.

 

20 éves matrac garancia?

Ha matracot kell cserélni 7 és 10 év után, miért vállalnak egyes gyártók 15-20 éves garanciát? Ez egy marketing lépés, hogy meggyőzze a fogyasztót a matrac minőségéről. Azt azért meg kell említeni, hogy garanciában a kisbetűs részt mindenképpen érdemes elolvasni, nehogy tévedésben, abban a hitben éljünk, hogy teljes körű garanciáról van szó .

 A 7-10 éves használat után a matrac már nem higiénikus.

Tartalomhoz tartozó címkék: Minta címke

Keresés