Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Csempéssz egy kis természetet a hálószobádba a Materasso matracokkal!

Csempéssz egy kis természetet a hálószobádba a Materasso matracokkal!

A megfelelő matrac kiválasztása kétségtelenül az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy jól és hátfájás nélkül aludj. Az emberek egyre inkább a természetes matracokat részesítik előnyben. Mit értünk ez alatt és milyen előnyei vannak?

Milyen a természetes matrac?

Mint a névből is következik, az ilyen matracok gyártásához elsősorban természetes anyagokat használnak fel. A természetes anyagok használatának köszönhetően ezek a termékek kímélik a környezetet is. A hideghab előnyei azonban megmaradnak, sőt, a kész matrac még több jó tulajdonsággal rendelkezik.

Aludj harmóniában a természettel!

A természetes matracok egyaránt kíméletesek a testünkhöz és a természethez is. A matracok készítéséhez használt természetes anyagok elvezetik a nedvességet, természetesen szabályozzák a hőmérsékletet, így biztosítva a hosszabb higiénikus élettartamot. Általában mindenkinek egészségesebb rajtuk aludni, de allergiásoknak és asztmásoknak kifejezetten ajánlott!

A matracokban található természetes és kiváló minőségű szintetikus anyagok teljes mértékben alkalmazkodnak az emberi testhez és kellően alátámasztják a gerincet, így megszüntetik a hát- és nyaki gerincfájdalmakat. Kiválasztásukkor ezért nagy hangsúlyt kell fektetni arra, hogy miből készülnek, ezen kívül a használója életkorát is figyelembe kell venni!  

Természetes összetevők a matracokban

Milyen természetes összetevőkkel találkozhat a matracokban és milyen hatással vannak az alvás minőségére?


A levendulaolaj tökéletes pihenést biztosít.

Természetes olajok

Ami a matracokhoz használt olajokat illeti, megtalálható például a ricinusolaj, az olívaolaj vagy a levendulaolaj. Az olívaolaj javítja a bőr állapotát és hidratáltságát. A levendulaolaj antibakteriális, relaxáló hatású és nem utolsósorban a rovarokat is taszítja.

Növényi kivonatok

Növényi kivonatokat gyakran használnak hab matracokban is. Az aloevera-kivonat például regeneráló hatású, a Spirulina édesvízi algakivonat pedig olyan jótékony összetevőket szabadít fel, amelyek segítik a bőr táplálását. Ezenkívül a spirulina növeli a szervezet immunitását, segít enyhíteni a menstruációs fájdalmakat. Végül, de nem utolsósorban, gyakran használják a citrom-eukaliptusz kivonatot, amely gyulladáscsökkentő és rovarriasztó hatású.

 

Materasso természetes matracmagok

 

Biogreen és Viscogreen habjaink a természet egy darabját hozzák hálószobádba. Ezek a habok környezetbarátak és kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek.

 

Miért válassz ilyen matracot?

 

A matrac segít megelőzni az ágyéki és nyaki gerinc fájdalmait, mert az organikus hab biztosítja a test helyes pozícióját fekvéskor. A tested megfelelő pozícióban való stabilizálása csökkenti az esélyét, hogy nyugtalanul aludj! Ezek a matracok segítenek megelőzni a keringési problémákat is. Ez az anyaguknak köszönhető, amely nem hoz létre ellennyomást, így biztosítja a keringési rendszer természetes működését, ezáltal a pihenést. Tekintettel arra, hogy a felhasznált anyagok megakadályozzák az atkák és allergének képződését és szaporodását a matracmagban, allergiások számára is ajánlhatóak.

Keresés